Even voorstellen


In 1950 werd Edgar geboren in Rotterdam. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, met Pierre Jansen als directeur. Van leraar en kunstschilder Jac. Seelen kreeg hij de aanmoediging om te gaan schilderen in olieverf. Zijn opleiding aan de academie was echter niet als kunstschilder, maar als grafisch ontwerper. Hij werkte als zelfstandig illustratief ontwerper en als art-director in de reclamewereld. Later had hij een eigen reclamebureau en verkocht deze zaak om te kunnen schilderen. Als schilder is hij autodidact. Een laatbloeier, want pas toen hij 52 jaar oud was, begon hij professioneel met schilderen in olieverf. Uitgangspunten voor hem zijn schoonheid en harmonie. Je zou zijn werk kunnen omschrijven als een "gecompliceerde eenvoud". Zijn techniek doet aan de oude meesters denken, maar het blijven eigentijdse stillevens.

Sedert 2008 geeft hij schilderlessen in Galerie De Phoenix in Leeuwarden, in de Galerie De Kleine Hoogstraat in Leeuwarden en in zijn eigen atelier. Sinds najaar 2015 geeft hij de lessen in Stiens in het St.Vitushus.

Palm-Art-Award uit Leipzig Duitsland heeft een jaarlijkse competitie van kunstenaars uit de hele wereld met allerlei vormen van kunst. Edgar de Cruijer kreeg van de jury in 2014 een van de Certificates of Excellence toegekend voor zijn werk.
Privacy Statement Realistisch Schilderen:

Persoonsgegevens worden te allen tijde slechts opgeslagen, indien u een dienst afneemt van Realistisch Schilderen of indien u hier expliciet toestemming voor hebt gegeven. PRIVACY STATEMENT REALISTISCH SCHILDEREN.pdf

Algemene Voorwaarden Realistisch Schilderen:

Algemene voorwaarden in verband met de schilderlessen en workshops. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de deelnemer hebben deze algemene voorwaarden betrekking en is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. ALGEMENE VOORWAARDEN REALISTISCH SCHILDEREN.pdf

contact

Edgar de Cruijer 06 - 250 23 477

info@realistischschilderen.nl

Leslocatie

St.Vitushûs
Langebuorren 1 (ingang zijkant)
9051BD Stiens

Routebeschrijving vanaf Leeuwarden

Weg Leeuwarden - Holwerd N357, rotonde afslag Stiens (De Finne), Juckemaleane, weg volgen, bij café restaurant Smelbrêge en voor de grote kerk linksaf, Hege Hearewei, 1ste straat rechts, Pieter Jellessingel (gratis) parkeerhavens, of 2de straat rechts, Pyter Jurjenstrjitte naar St.Vitusplein voor (gratis) parkeerterrein. Ingang St.Vitushûs aan zijkant bij pijl. Lesatelier is via een trap te bereiken op de eerste etage.

Vanaf station Leeuwarden

Buslijnen 54, 60 en 154 naar Stiens.
Uitstappen halte Stiens centrum Langebuorren.

Links
www.edgardecruijer.nl
www.plantingsneek.nl

 

Tanya van der Wal (Rohel): Toen ik een advertentie zag met de tekst "Schilderen als de oude meesters" dacht ik: "Dat wil ik ook!" Ik leerde hoe je een schilderij opbouwt in lagen. Hoe je de juiste kleuren kunt mengen. Hoe je kunt glaceren. Dat en nog veel meer leerde ik allemaal in de schilderlessen bij Edgar. En wat ik zelf zo fijn vind van de groepslessen is, dat je ook veel van elkaar kunt leren. Regelmatig zie en hoor ik dingen, die ik kan toepassen in mijn eigen werk.