SCHILDERLESSEN NAJAAR

De najaars-lessen worden gegeven in het St.Vitushus in Stiens. De 14 lessen gaan van 4/5 sep. tot en met 4/5 dec. 2024. Woensdagochtend, woensdagmiddag, woensdagavond, donderdagochtend, donderdagmiddag en donderdagavond. Tussentijds instappen is mogelijk. Zowel lessen in olieverf als aquarel.

Ochtendlessen

De ochtendlessen zijn iedere woensdagochtend en donderdagochtend van 10.00-12.30 uur. De kosten zijn €26 per ochtend.

Middaglessen

De middaglessen zijn iedere woensdagmiddag en donderdagmiddag van 13.30-16.00 uur. De kosten zijn €26 per middag.

Avondlessen

De avondlessen zijn iedere woensdagavond en donderdagavond van 19.30-22.00 uur.
De kosten zijn €26 per avond.

Twee dagdelen samen in een week

B.v. de ochtend en de middag schilderen, of de middag en de avond (Of twee dagdelen naar keuze in een week). Twee dagdelen samen zijn €39 (€13 korting) Deze regeling geldt alleen voor diegenen die voor de hele cursus inschrijven.

Materiaal

Tafel-schildersezels zijn aanwezig. Schildersmateriaal als verf, palet, penselen, etc. zelf meenemen. Lijst aanbevolen materiaal: Lijst aanbevolen schildermaterialen.pdf. Schilder-panelen en materialen zijn tijdens de lessen a contant te koop.

Parkeren

Parkeren (bijna voor de deur) op het parkeerterrein is gratis.

Gratis proefles

U kunt een gratis proefles aanvragen. (Dit wordt ingepland wanneer er tijdens de lessen nog plek is).

Getuigschrift

Leerlingen die drie seizoenen (of meer) de lessen van Edgar de Cruijer hebben gevolgd, ontvangen een getuigschrift.

locatie

Het St.Vitushûs staat naast de Grote of Sint Vituskerk. Deze werd gesticht door Benedictijnen uit het klooster Corvey aan de Wezer. Het oude St.Vitushûs werd gebouwd van ca. 1820, op ongeveer een vierkante plattegrond met verdieping. Het huidige gepleisterde pand dateert van 1865. De kroonlijst en het omlopende schilddak zijn in de 20e eeuw vernieuwd.

Rijksmonument

Tegenwoordig is het een Rijksmonument. Tussen 1865 en 1975 was het een café en daarvoor een dorpsherberg genaamd ‘s Lands Welvaren met een zogenaamde trochreed. Trochreed is het Friese woord voor doorreed of doorrit. Je kon er aan de ene kant in en aan de andere kant weer uit. Reizigers die onderweg waren konden hun paard en wagen daar stallen.

Nynke Janssen (Hilaard): Realistisch Schilderen met olieverf is voor mij een mooie oefening in geduld. Gaandeweg krijg je bij de schilderlessen ook steeds meer inzicht in het opbouwen en de volgorde van de diverse schilderlagen, het glaceren en het kleurgebruik in het algemeen. Het is prachtig om technieken te leren om materialen als hout, emaille en glas goed te kunnen weergeven, de z.g. stofuitdrukking. Deze ordelijke manier van werken heeft bij mij zeker wel een aantal kwartjes doen vallen, met prachtige resultaten, waar ik zeer tevreden over ben!